Ne hagyja, hogy cége legyen a következő áldozat: Lépések a kiberfenyegetések ellen, mielőtt túl késő lenne!

A digitális korban a vállalatok számára kulcsfontosságú az adatvédelem és az információbiztonság kérdéseinek prioritásként kezelése. A technológia fejlődésével párhuzamosan növekszik azoknak a módszereknek a száma is, amelyekkel a kiberbűnözők megpróbálhatják megszerezni az értékes üzleti és személyes adatokat. Az adatvédelmi vagy kiberbiztonsági incidensek nem csupán anyagi veszteséget okozhatnak, de súlyosan és negatívan befolyásolhatják a cégek hírnevét és ügyfeleik bizalmát is.

A digitális veszélyek

A cégek, mint adatkezelők által a harmadik felek számára az interneten keresztül nyújtott szolgáltatások sebezhetőségét kihasználó támadások, például az SQL-injection vagy a honlapok, webáruházak feltörése, kiemelt kockázatot jelentenek. Az ilyen támadások gyakran a személyes adatok rosszindulatú célból történő másolására, kiszivárogtatására irányulnak. A kockázatok elleni védekezés érdekében a cégek számára elengedhetetlen, hogy tisztában legyenek az ilyen típusú incidensek jellemzőivel és megfelelő intézkedéseket tegyenek a támadások sikeres végrehajtásának megelőzése, azok kockázatának csökkentése érdekében.

Esettanulmány: Álláspályázatok kiszivárgása

Egy munkaközvetítő ügynökség kibertámadás áldozata lett, amelynek során rosszindulatú kódot helyeztek el a honlapján. Ez a kód a támadók számára hozzáférhetővé tette az online álláspályázati űrlapokon keresztül benyújtott és ezáltal a webszervereken tárolt személyes adatokat. A támadás több, mint kétszáz álláspályázaadatait érintette, amely egyértelműen adatvédelmi incidensnek minősül. A rosszindulatú programkód eszközkészlete olyan funkciókkal rendelkezett, amelyek lehetővé tették a támadó számára az z adatlopás nyomainak eltüntetését, a szerver napló adatainak módosítását, emiatt a támadás észlelése, felfedezése csak hónapokkal a weboldal feltörése és a kártékony kód telepítése után történt meg.

Kérjen ajánlatot

A védekezés lépései

A cégek számára fontos, hogy informatikai, adatkezelő rendszereiket folyamatosan frissítsék, a személyes és különleges adatokat a tárolásuk során titkosítsák (pl.: már adatbázis szinten), és az általuk használt alkalmazásokat magas szintű biztonsági előírásoknak megfelelően vegyék igénybe vagy fejlesszék. Az időszakos informatikai biztonsági ellenőrzések, sebezhetőségi értékelések és hálózati behatolási tesztek elengedhetetlenek az ilyen típusú sérülékenységek feltárásához és kijavításához. A cégnek rendelkeznie kell egy incidenskezelési tervvel is, amely meghatározza az incidens feletti ellenőrzés átvételéhez szükséges lépéseket, így biztosítva a gyors és hatékony reagálást és a problémamegoldást, az incidens által okozott károk mérséklését.

A digitális biztonság és adatvédelem napjainkban minden vállalat számára kulcsfontosságú

A fentiekben bemutatottak is rávilágítanak arra, hogy a kiberfenyegetések valós és jelenlévő veszélyt jelentenek, amelyek ellen hatékony védekezésre van szükség. Az elővigyázatosság, a megelőzés és a gyors reagálás képessége elengedhetetlen a vállalatok biztonsági stratégiájában. A fennálló kockázatok csökkentése érdekében a cégeknek érdemes szakértőkkel együttműködniük, hogy biztosíthassák rendszereik, adatkezelési folyamataik biztonságát és megfeleljenek a rájuk vonatkozó olyan kötelező jogszabályi előírásoknak, mint például a GDPR vagy a NIS 2.

Ebben a kontextusban a HANGANOV Kft. szerepe kiemelten fontos lehet, mint az adatvédelem és információbiztonság terén nyújtott szakértői szolgáltatások szállítója, amely támogatást nyújt a vállalatok számára a digitális kor kihívásaival szembeni hatékony védekezésben. További információkért vagy azonnali kapcsolatfelvételért látogasson el a HANGANOV Kft. weboldalára. Készen állunk, hogy segítsünk cégének megteremteni és fenntartani a biztonságát és megfelelni a jogszabályi előírásoknak.

Források:
https://www.edpb.europa.eu/system/files/2022-09/edpb_guidelines_012021_pdbnotification_adopted_hu.pdf

Többet szeretne tudni?
Kérjen ajánlatot!

Küldjön nekünk üzenetet vagy kérjen ajánlatot gyorsan pár kattintással! Ajánlatkérésnél kérjük, hogy adja meg telefonszámát is, hogy mielőbb fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot az ajánlat részletes tartalmának egyeztetése céljából!

Hozzájárulok az üzenetem elküldése során megadott személyes adataimnak az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott célból és ideig történő kezeléséhez.