Visszaélés-bejelentési rendszer kialakításának és működtetésének szakértői támogatása

ajánlatkérés

A panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló 2023. évi XXV. törvény 18. § (1) bekezdése értelmében az a foglalkoztató, amely legalább 50 személyt foglalkoztatásra irányuló jogviszony keretében foglalkoztat, belső visszaélés-bejelentési rendszert köteles létrehozni és bevezetni.

A belső visszaélés-bejelentési rendszerben jogellenes vagy jogellenesnek feltételezett cselekményre vagy mulasztásra, illetve egyéb visszaélésre (bűncselekményre) vonatkozó információt lehet bejelenteni.

A szervezet jó hírének megőrzése a valós és jogos szervezeti, gazdasági, üzleti érdeke, amelyhez az volna kívánatos, hogy lehetőleg minél kevesebb ilyen bejelentés legyen, de a legjobb, ha egyáltalán nem is fordulna elő. Amennyiben viszont mégis előfordul, akkor a bejelentés szakszerű és a jogszabályi előírásoknak megfelelő kivizsgálása és kezelése elengedhetetlen a reputációs és működési kockázatok csökkentése érdekében.

A visszaélés-bejelentési rendszerhez kötődő új jogszabályi előírásoknak történő maradéktalan megfelelés biztosítása céljából szakértői támogatást nyújtunk a rendszer kialakításához és működtetéséhez, valamint folyamatosan rendelkezésre állunk a beérkező bejelentések szakszerű kivizsgálásának és kezelésének támogatására.

image

Ennek keretében:

  • szakmai-, módszertani tanácsadást nyújtunk a rendszer szabályszerű kialakításához, bevezetéséhez és működtetéséhez;
  • felülvizsgáljuk (ha van), illetve elkészítjük (ha még nincs) az erre vonatkozó belső eljárásrend, például a „Visszaélés-bejelentési Szabályzat” és a bejelentők számára készítendő kötelező tájékoztató tartalmát;
  • a beérkező visszaélés-bejelentés esetén szakértői támogatást biztosítunk a bejelentés kivizsgálásával összefüggő belső eljárás lefolytatásához, a bejelentés jogszabályi előírásoknak megfelelő kezeléséhez, a bejelentő személy védelmének biztosításához, valamint a bejelentéssel kapcsolatos tájékoztatási és dokumentációs követelmények teljesítéséhez.

Többet szeretne tudni?
Kérjen ajánlatot!

Küldjön nekünk üzenetet vagy kérjen ajánlatot gyorsan pár kattintással! Ajánlatkérésnél kérjük, hogy adja meg telefonszámát is, hogy mielőbb fel tudjuk venni Önnel a kapcsolatot az ajánlat részletes tartalmának egyeztetése céljából!

Hozzájárulok az üzenetem elküldése során megadott személyes adataimnak az Adatkezelési tájékoztatóban meghatározott célból és ideig történő kezeléséhez.